Afbeelding

Jarno van Esch tweede in Heeswijk

Sport

Sint-Oedenrode - Vorige week zaterdag stond voor de Rooise Renners Jarno van Esch en Sep Schuurman de mooie Belgische UCI klassieker Nokere Koerse op het programma. Starten in Deinze, met 197 renners uit 6 landen, vele kasseienstroken, geen enkel vlak stuk en 6 keer de Nokereberg op.

Op dit loodzware parcours wisten onze jongens zich heel goed voorin te handhaven ondanks de vele valpartijen. In de voorlaatste plaatselijke omloop was er wederom een grote valpartij, net achter Jarno, maar Sep moest uitwijken en wist alleen terug naar het peloton te rijden. Dit kostte enorm veel energie maar het lukte hem wel. Na 127 km met een gemiddelde van 40,2km/uur zat meesprinten er voor Sep niet meer in. In de laatste kilometer wederom een valpartij waardoor Jarno een mooie klassering kon vergeten, hun reden vanaf plaats 14 en eindigde hierdoor toch nog knap als 34e en Sep als eerstejaars junior wist de 77e plek te bemachtigen.

Afgelopen zondag was het weer dichter bij huis, 70 km op een rondje door Heeswijk. 50 Renners aan de start met daarbij een zeer gemotiveerde Jarno van Esch die hier vorig jaar als eerstejaars knap 3e werd. Youri van Esch en Sep Schuurman lieten zich ook van hun beste kant zien. Jarno ontsnapte al vroeg aan het peloton met 2 medevluchters en zij wisten ronden lang weg te blijven maar werd op zo'n 20km voor de finish weer terug gepakt. Na zich even herpakt te hebben was er een nieuwe poging van Jarno en samen met de latere winnaar lukte het nu wel. Samen gingen zij op de streep af maar in de laatste bocht maakte Jarno een schuiver door de plotselinge regenval. Door goed stuurmanskunst wist hij op de fiets te blijven maar de sprint was verloren. Een 2e plek is echter een prachtig resultaat. Youri kon in de harde wind even de waaier niet meer volgen en moest afhaken. Hij werd uiteindelijk 37e In de sprint van het peloton wist Sep Schuurman nog knap een 6e plek te veroveren, ook hij had een hele sterke wedstrijd gereden.