Nijnsel schiet zichzelf in de voet

Sint-Oedenrode - Nijnsel ging afgelopen zondag op bezoek bij het Eindhovense WODAN, verblijvend in de kelder van de rangschikking. Maar het is eerder gezegd: de verschillen in deze klasse zijn niet groot, mogelijk los van de soevereine koploper.

Op een goed bespeelbaar veld legden beide partijen in de eerste helft geen oogstrelend voetbal op de mat. De aanwakkerende wind was hier mede de oorzaak van. Veel ballen vlogen uit, achter, onbereikbaar voor medespelers. Na de pauze werd het aanvankelijk niet veel beter maar beide partijen bleven strijden voor de punten. In de 62e minuut kwam er dan eindelijk kentering in de strijd. Na een handsbal van de gastheren kreeg Nijnsel een vrije trap op een behoorlijke afstand van het doel. Logisch dat specialist Stefan Hulsen zich achter de bal opstelde en hij flikte het opnieuw: hij krulde de bal onhoudbaar in de linkerbenedenhoek: 0-1. De score was opengebroken. Tien minuten later een slordige terugspeelbal van de Eindhovense achterhoede die door, opnieuw, Stefan Hulsen werd onderschept. Hij kende geen mededogen en tekende de schier onaantastbare 0-2 aan. Vervolgens rolden diverse aanvallen van de bezoekers op het doel van WODAN; lekker wind in de rug en volop ruimte. De beslissende 0-3 hing in de lucht maar wenste het luchtruim niet te verlaten met redelijk fatale gevolgen. Twee minuten later namelijk een hoge bal in de doelmond van Nijnsel die door de keeper niet goed werd verwerkt en de aansluitingstreffer op het scorebord bracht. Nijnsel raakte echter niet in paniek en wist de aanvallen van de gastheren met redelijk gemak van zich af te houden. In de voorlaatste minuut echter brak het fatale moment aan. Opnieuw de nodige drukte in de Nijnselse doelmond en er werd geduwd en getrokken. Niet de doelpuntenmaker maar de aangever bevond zich in een duidelijke buitenspelpositie. De scheidsrechter van dienst echter was een andere mening toegedaan en tot afgrijzen van de talrijke Nijnsel supporters wees hij ondanks felle protesten naar het midden. Voorzitter Jan de Koning, de sympathieke broer van Nol, vond dat zijn team goed weg kwam maar koesterde desondanks het kostbare punt. Na het laatste fluitsignaal werd het nog even rumoerig, mede dankzij de inbreng van enkele supporters van Noord-Afrikaanse afkomst maar Nijnsel ervoer het onnodige puntverlies terecht als een nederlaag.

Zondag thuis tegen Bergeijk en kampioensfeest Nijnsel VR1
De laatste zondag in maart komen de Kempenaren op bezoek. Ook zij staan in de gevarenzone en wisten destijds in een rumoerige wedstrijd de eerste drie wedstrijdpunten tegen Nijnsel uit het vuur te slepen. De ploeg bleef lang op die drie punten staan maar begon voor de winterstop toch meer punten te sprokkelen. De concurrentie deed dat echter ook zodat het degradatiespook nog steeds op de loer ligt. Nijnsel heeft echter sterke revanchegevoelens en wil de fraaie derde plaats in de rangschikking graag verstevigen.
Meteen na de wedstrijd is er een feestelijke informele receptie naar aanleiding van het behaalde kampioenschap en promotie van het eerste Vrouwenteam van Nijnsel waarbij iedereen van harte welkom is. De muzikale ondersteuning is in handen van een gerenommeerde dj.