Jolande van den Bogaard
Jolande van den Bogaard

Jolande van den Bogaard, 'moeder' van TV Kienehoef

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het bestuur van Tennisvereniging de Kienehoef vroeg DeMooiRooiKrant om eens met Jolande van den Bogaard te praten. Zij zet zich al verschillende jaren in als vrijwilligster voor deze vereniging. Zelf is ze van mening dat er onder de ruim driehonderdvijftig vrijwilligers die de vereniging draaiend houden, er veel mensen zijn die veel eerder dan zij in aanmerking komen voor DeMooirooikrant. Dat ze dat meent blijkt tijdens het gesprek. Dan noemt zij steeds weer namen van mensen, die zich net als zij ook hartstochtelijk voor TV de Kienehoef inzetten.

Jolande is lid van de jeugdwerkgroep omdat haar hart bij de jeugd ligt. Ondanks dat haar eigen kinderen inmiddels bijna twintig zijn, blijven het sinterklaasfeest, of zoals ze het bij TV de Kienehoef noemen, het 'Friet met Pietfeest' en de verschillende kindertoernooien voor haar de kersen op de taart.

Binnen de jeugdwerkgroep zijn we met een leuk clubje mensen actief. Als er iemand van de jeugdwerkgroep is die vandaag op mijn stoel had moeten zitten, dan is het Luuk van Schijndel wel. Hij besteedt veel tijd aan het jeugdwerk binnen onze vereniging. Hij speelt ook een prominente rol rond 'tenniskids'. Tenniskids is een programma dat de bond ontwikkelt heeft waarin kinderen van 5 tot 12 jaar heel snel het tennis leren, doordat ze spelen met op hun leeftijd aangepaste ballen, rackets en velden. Luuk heeft dit programma vijf jaar geleden samen met onze enthousiaste trainers naar de club gehaald en met succes. Een succes dat mede te danken is aan de ouders die het project omarmd hebben.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant