Nijnsel pakt de volle buit

Sint-Oedenrode - Op een zonovergoten Sportpark Den Eimert trof Nijnsel de Geldropse ploeg Braakhuizen. Na een feestelijke opening van het kunstgrasveld bij de buren van de korfbal begaven vele mensen zich naar het andere kunstgrasveld om te genieten van een leuke pot voetbal.

Braakhuizen is een goed voetballende ploeg en zij begonnen da nook sterk aan de wedstrijd. Binnen een minuut had het al op voorsprong kunnen komen, maar doelman Thijs van Esch redde bekwaam. Niet veel later kreeg Nijnsel een grote kans. Stefan Hulsen werd diep gestuurd. Zijn lob verschalkte de doelman, maar een verdediger redde net voor de lijn. Braakhuizen was de betere ploeg en met goed voetbal kwamen zij tot een aantal kansen, maar het vizer stond niet op scherp en Thijs had een aantal goede reddingen. Geheel onverwacht kwam Nijnsel op voorsprong. Een speler van Braakhuizen speelde de bal zomaar in de voeten van Johan van der Pas. Hij ging alleen op de keeper af, maar hield goed het overzicht en gaf Stefan Hulsen een niet te missen kans en Stefan wist wel raad met dit kadootje. Direct na de aftrap werd Braakhuizen gevaarlijk. De behendige buitenspeler passeerde een aantal mensen en zijn goede schot belandde op de lat. Met de minimale voorsprong ging Nijnsel rusten. De thee van Ard Marinus, geheel naar eigen geheim recept, deed wonderen. Nijnsel schoot uit de startblokken, want een minuut na rust werd de score verdubbeld. Een vrije trap van Stefan Hulsen kwam terug in zijn voeten en in de rebound rondde hij bekeken af. Lang kon Nijnsel niet genieten, want een aantal minuten later maakte Braakhuizen de aansluitingstreffer. Vanaf dat moment werd het een spannende, stevige wedstrijd met kansen aan beide kanten. Braakhuizen bleef beter combineren en Nijnsel loerde op de counter. Kort voor tijd vergrootte Nijnsel wederom de voorsprong. Arjan van Zutphen zette zijn tegenstander te kijken en zijn voorzet werd bij de eerste paal, knap door de immer scherpe Rick van der Vleuten binnen getikt. In de laatste minuut kwam Braakhuizen weer dichterbij waardoor het toch weer spannend werd. Omdat het spel aantal keren onderbroken was, kwamen er een behoorlijk aantal minuten bij. Lars van Zutphen was nog dichtbij met een prachtig schot dat via de onderkant van de lat weer terug het veld in kwam. De rebound werd door Leon Peters benut, maar helaas gebeurde dit in buitenspelpositie. Nijnsel hield met kunst en vliegwerk de 3-2 stand vast en pakte de volle buit. Volgende week gaat Nijnsel/TVE Reclame op bezoek bij WODAN in Eindhoven. Deze ploeg staat onderaan, maar in deze klasse wil dat niets zeggen, want iederen kan van elkaar winnen. Nijnsel is dus gewaarschuwd.