Piet van den Berg bondskampioen bij de junioren

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend waren de bondskampioenschappen indoor. Piet van den Berg schoot namens Ontspanning in Schijndel bij de junioren 1e klasse. In de voorronde schoot hij 5672 punten en ging als tweede geplaatst naar de finales.

De eerste twee rondes won hij met 6 – 2. In de halve finale schoten beide schutters viermaal dezelfde score zodat de stand op 4 – 4 kwam. In de laatste serie wist Piet het verschil te maken met een punt meer en hij won met 6 – 4. In de gouden finale gaven de schutters elkaar weer weinig toe en opnieuw werd de stand 4 – 4. Piet schoot ook nu net weer een puntje meer in de laatste ronde, zodat hij de titel won.

Rick van de Mortel schoot zaterdag het bondskampioenschap in Rotterdam bij de aspiranten t/m 10 jaar. Zij schieten een enkele ronde van 30 pijlen, zonder finales. Met een score van 149 werd Rick keurig zesde.

De schutters van de Rozelaer hebben dinsdagmiddag voor een wedstrijd voor de competitie geschoten. De dagwinnaar was Antoon Vervoort met 225 punten. De overige uitslagen: Mart Verhoeven 215, Jan van Erp 210, Leo van Breugel 179, Antoon Hermes 174, Ron Spijker 158 en Joep Verbunt 148.

Vrijdagavond is er een normale 25 meter wedstrijd geschoten. De winnaar bij de recurve was Sjef van den Berg met 245 punten. Goede tweede was Piet van den Berg met 243 punten. De overige scores: William Huyberts 226, Kristin Davies 207, Frans van de Braak 191, Mark Kuys 188, Jerica van de Mortel 164 en Antoon Hermes 152. Bij compound was Paul van de Mortel de winnaar met 228 punten. De overige twee: René van Erp 225 en Wil Kivits 224. Bij de houtschutters won Antoon Vervoort met 137 punten. De overige scores: Jos van den Berg 111, Michael Moonen 76 en Agnes Vissers 72.

Op maandagavond schieten de Vrienden van Pieter Breugel hun wedstrijden op dinsdagmiddag de Rozelaer. Vrijdagavond is de clubavond van de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij binnen en buiten trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.