BMC net iets te sterk voor Boskant

Sint-Oedenrode - BMC 1 was afgelopen weekend net iets te sterk voor ons vaandelteam. In de eerste helft was de wedstrijd in evenwicht; in de 2e helft had de thuisclub het beste van het spel. Met een klein beetje geluk had Boskant toch nog een punt overgehouden, maar een vrije trap in de allerlaatste minuut trof slechts de paal.

Boskant begon prima aan de wedstrijd. In de 9e minuut leverde dat een goede kans op voor spits Emiel van den Elsen. Zijn lobje verdween onhoudbaar voor keeper Jesper Langenhuijsen richting doel, maar bleek helaas net iets teveel naar links gericht. In de 17e minuut was Boskant er weer dichtbij. Een vlot lopende aanval werd door verdediger Rick van der Zanden strak voorgegeven, maar Emiel kwam een teentje tekort om er een goed vervolg aan te geven. In de 20e minuut was de thuisclub aan de beurt. Een voorzet van rechts werd door Lars Boelens in goede positie hoog over gekopt. In de 25e minuut kwam Boskant op voorsprong. Na een overtreding op Boskanter Frank van der Heijden, binnen de 16, ging de bal op de stip. Roy van der Linden bleef ijzig kalm en schoof de bal onhoudbaar tegen de touwen: 0-1. Binnen 5 minuten was het echter alweer gelijk. Na balverlies achterin was de voorhoede van BMC er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te schieten. In eerste instantie wist Boskant doelman Fred van Bussel nog te redden, maar tegen de rebound van Ruben Schellings was hij kansloos: 1-1.

Na rust was BMC de betere ploeg. En dat leverde ook enkele goede mogelijkheden op voor de thuisclub. In de 68e minuut leek de 2-1 te vallen, maar de strakke voorzet van Ruben Schellings werd door twee van z'n teamgenoten op een haartje gemist! En bij een tweede goede mogelijkheid, in de 73e minuut, kon de bal door de Boskant verdediging nog met veel moeite worden uitverdedigd. Maar bij een 3e aanval, in de 77e minuut, was het wel raak. Na een prima pass verscheen Bram Verhoeven vrij voor het Boskant doel. De eerste inzet van Bram wist doelman van Bussel nog te pareren, maar bij de rebound van Bram was hij kansloos: 2-1. Vanzelfsprekend probeerde Boskant die achterstand in de resterende tijd nog recht te trekken. Emiel van den Elsen was er met een kopbal in de 87e minuut dicht bij, maar hij mikte de bal de bal over. De vrije trap van Ron van Uden, in de allerlaatste minuut, leek één punt op te gaan leveren, maar zijn inzet spatte, onbereikbaar voor doelman Langenhuijsen, uiteen op de paal. Helaas geen punten voor Boskant dus!