Ruime winst Rhode bij Prinses Irene

Sint-Oedenrode - Vorige week verloor Rhode eigenlijk de wedstrijd tegen Helvoirt al in het eerste kwartier. Die fout wilde het zondag tegen Prinses Irene niet opnieuw maken en het trok dan ook meteen ten aanval. Er kwamen een drietal kleinere kansen en een grotere uit een scrimmage.

Na het eerste kwartier kwam Irene langzamerhand ook beter in de wedstrijd. Er kwamen een aantal mogelijkheden voor Prinses Irene uit voorzetten, en een paar gevaarlijke schoten. Doelman Paul van Heesch bewaarde de rust en leek niet echt in de problemen te komen. Rhode kreeg ook nog wel een paar kansjes, maar een paar goede voorzetten bereikten helaas geen medespelers. De 0-0 leek dus de ruststand gaan te worden, maar op slag van rust kwam Rhode toch nog op voorsprong. Simon vd Wetering werd in het 16–meter gebied onderuit gehaald en Daan van Dinten nam de bal perfect, hard en hoog in de hoek, 0-1.

Rhode ging daarna goed door. Al in de 46e minuut was er een eerste kans die nog niets opleverde. Maar in de 50e minuut was er al een herkansing. Koen vd Zanden ging op rechts goed door naar de achterlijn en zijn voorzet op Tim Stewart was op maat, en die wist er wel raad mee, 0-2. En in de 53e minuut was het al weer raak uit een identieke aanval. Ditmaal stuurde Bas van Kuringen Daan van Dinten diep en nu mocht Koen vd Zanden de klus afmaken, 0-3. In de 59e minuut werd het vonnis voltrokken. De keeper verdedigde de bal slecht uit en Koen vd Zanden wist de bal te onderscheppen en uit een moeilijke hoek kon hij de 0-4 binnen schieten. Prinses Irene bleef het daarna nog wel proberen, vooral met lange ballen, die de Rhode verdediging niet echt in moeilijkheden konden brengen. In de 82e minuut kregen zij toch loon naar werken, een voorzet van rechts werd binnen gekopt, eindstand 1-4.

Zondag: Rhode-Emplina. A.s. zondag is er weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is Empelina uit Den-Bosch. De eerste wedstrijd, uit, werd wat ongelukkig verloren. Het zou mooi zijn als Rhode dat zondag recht kan zetten.