Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

NL Doet van start

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vandaag is de landelijke campagne NL Doet gestart. Vandaag en morgen gaan honderden vrijwilligers overal in het land aan de slag. Zo ook in Olland bij De Loop'r. "Wij willen het hart van Olland mooie maken en een verbinding laten zien tussen de geschiedenis en het nieuwe," aldus Erik Huijbregts. Samen met Wethouder Menno Roozendaal zette hij de eerste schop in het zand. 

De Loop'r heeft samen met verschillende financiers een kunstwerk ontworpen dat plaats gaat nemen voor het gebouw. "Het kunstwerk komt voort uit lokale ondernemers. Er zijn verschillende elementen uit de geschiedenis gebruikt. Zo is er een element van de vroegere Holm terug geplaatst en is de eerst gelegde steen hergebruikt. Al deze elementen maken een kunstwerk zodat niet vergeten wordt wat de geschiedenis is van deze plek. Het kunstwerk wordt een mooi bankje waar mensen op kunnen plaatsnemen en waar men kan genieten van het uitzicht." 

Wethouder Menno Roozendaal was aanwezig om de eerste spade in de grond te zetten. Samen met financiers Stichting Boelaars-Hoeve en NL Doet kan er gewerkt worden aan de toekomst. Want dat Olland belangrijk is door de geschiedenis én door de toekomst, dat staat vast. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding