Afbeelding

Cursus om beter te leren slapen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Als je 's nachts slecht slaapt, kan dat gevolgen hebben voor het functioneren overdag. Je kunt dan oververmoeid of prikkelbaar zijn, je moeilijk concentreren en moeite hebben om dingen te onthouden. Indigo en ONS welzijn starten op donderdag 30 maart met de cursus Leren slapen.

De cursus bestaat uit 6 lessen, steeds op donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur en er zijn nog enkele plaatsen vrij. Afhankelijk van de aanmeldingen worden de lessen gegeven in Uden of in Veghel. De deelnemers krijgen meer inzicht in hun slaapproblemen en gaan daar actief mee aan de slag. Belangstellenden kunnen voor informatie contact opnemen met Hans Vermeltfoort van ONS welzijn. Aanmelden kan tot 23 maart; zodra deze groep vol zit, komt men op een wachtlijst voor de volgende groep. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 088-374 25 25 en via het e-mailadres hans.vermeltfoort@ons-welzijn.nl. Deelname is gratis.

Ontdekken
Er zijn heel veel mensen die slaapproblemen hebben. Dat varieert van moeite hebben met inslapen of 's nachts wakker worden en niet meer in slaap kunnen vallen tot 's nachts liggen te piekeren of zelfs angstig zijn om weer in te slapen. Deze symptomen duiden vaak op een slaapstoornis. In de cursus helpen de cursusleiders de deelnemers om te ontdekken wat voor slaapprobleem zij hebben en wat daar de oorzaak van kan zijn. Met dit inzicht kunnen deelnemers op zoek gaan naar oplossingen die aangereikt worden.