Afbeelding
Foto: Thea Willems

Lezing Erik Vlaminck

Algemeen

Sint-Oedenrode - Erik Vlaminck (Kapellen – België 1954) is een zeer veelzijdige en maatschappelijk geëngageerde roman– en theater- auteur. Hij leidde de Antwerpse Schrijversacademie en is voorzitter van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal– en Letterkunde.

Als theatermaker werkte hij voor veel professionele gezelschappen. In zijn boeken weerklinken zijn vroegere ervaringen als leraar en psychiatrisch hulpverlener. Met veel mededogen en geloofwaardigheid beschrijft hij het leven en de tragiek van de gewone mens. Niet belerend of moraliserend en zonder in melodrama te vervallen, vertelt hij over het verdriet dat zoveel minderbedeelden te beurt valt en vaak onzichtbaar blijft in onze maatschappij. Met zijn boeken Suikerspin en Brandlucht heeft hij diverse nominaties en prijzen toebedeeld gekregen.

De lezing wordt georganiseerd door het Roois Kultuur Kontakt en Boekhandel Paperas. De prijs voor de kaartjes bedraagt € 10,00. De aanvang voor de lezing is 20.00 uur. Kaarten voor deze lezing zijn verkrijgbaar bij Boekhandel 't Paparas, via de website: www.rooiskultuurkont.nl en aan de kassa.