Afbeelding
Foto: Henri van Weert

Jeugdnatuurwacht gaat wilgen knotten

Algemeen

Sint-Oedenrode - Jeugdnatuurwacht "De Populier" gaat zaterdag 18 maart wilgen knotten op de "Natuur Weij", gelegen langs de Zuidelijke Randweg.

Deze morgen gaat de JNW weer een bijdrage leveren aan het behoud van de natuur. Knotten moet om de 3-5 jaar gebeuren, daar anders de takken te dik en te zwaar worden en zo de knotwilg uit elkaar breekt. Het zal wel een hele klus worden, maar voor de echte jeugdnatuurwachter is dat geen probleem. Diegene die mee gaan zorgen zelf voor laarzen, natuurlijk ook warme kleding aandoen, dit is voor deze activiteit zeer belangrijk. Jullie hoeven geen gereedschap mee te brengen deze morgen.

De leiding van de JNW zorgt voor ladders, snoeigereedschap en warme chocolademelk. Ouders die mee willen helpen, zijn van harte welkom, daar er een tekort aan leiding is. Wel vooraf even contact opnemen met een van de leden van de werkgroep. De jeugdnatuurwachters en ouders die meekomen, zijn om 9.15 uur met de fiets paraat bij "Mariendael" laan ten Henkeshage. Kom op tijd. Het is ons voornemen om 11.30 – 11.45 uur weer bij "Mariëndael" terug te zijn van het knotten. De werkgroep bestaat uit: Bep 475222, Bjorn 06-29379054, Frank 475356, Bernard en Arno.