Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Officiële kick-off Duizendjarig Woud

Algemeen

Sint-Oedenrode - De voorbereidingen zijn al jaren bezig en de contouren inmiddels zichtbaar. Daarom wordt op vrijdag 17 maart de officiële kick-off gegeven van het project Duizendjarig Woud. Dat vindt plaats bij Ahrend BV. 

Sint-Oedenrode heeft een unieke historie en kent een fantastisch landschap. Deze eigenschappen verdienen het om Sint-Oedenrode eens goed te benaderen en duidelijk zichtbaar te maken. De kunststichting Sint-Oedenrode heeft hier een ambitieus plan voor opgezet waarbij zij buitengewone ondersteuning heeft weten te realiseren met een Provinciale subsidie uit het programma Landschap van Allure, Het Kloppend Hart van Het Groenewoud.

Het kunstproject Duizendjarig Woud is een initiatief van de Kunststichting Sint-Oedenrode. Het Duizendjarig Woud is een belevingsproject, een kunstzinnige toevoeging aan de natuur die het landschap versterkt en waarmee het wandelen door stad en ommeland van Sint-Oedenrode en langs de Dommel een intensievere beleving wordt. Verleden en toekomst worden met elkaar verbonden door een woud te laten verrijzen op een plek die duizend jaar geleden bepalend was voor het ontstaan van Sint-Oedenrode. Het thema 'duizendjarig' geeft aanleiding om via dat verre verleden na te denken over een (verre) toekomst en te benadrukken dat geschiedenis, natuur, religie en schoonheid een eeuwigheidswaarde hebben.

Een deel van het kunstproject Duizendjarig Woud ligt op het terrein van Koninklijke Ahrend, de internationale projectinrichter die is gespecialiseerd in het leveren van eigentijdse en zeer duurzame office lifestyles. Ahrend profileert zich als eerste Cradle to Cradle-bedrijf binnen de branche. De eerste stappen zijn gezet om met Ahrend een samenwerking op gang te brengen. Een deel van het wandelpad zal over terrein van dit hoofdkantoor lopen en deel uitmaken van het Duizendjarig Woud.

Het woud wordt met een wandelpad verankerd in zijn omgeving, slingerend langs en over de Dommel met bruggen en trekpontje. Bestaande en nieuwe kunst langs de wandelroute voegt een extra beleving toe. Het Duizendjarig Woud wordt een landmark die tot de verbeelding zal spreken als een innoverende vorm van landschapsarchitectuur tussen dorpskern en ommeland. Het maakt op een toegankelijke en aansprekende manier duidelijk dat kunst en natuur niet los van elkaar staan.

Met het project Duizendjarig Woud, presenteert de Kunststichting Sint-Oedenrode een project waarin de cultuurhistorische en landschappelijke kwaliteiten van Sint-Oedenrode tastbaar worden gemaakt.