Afbeelding

Boek Meierijstad verkrijgbaar

Historie

Meierijstad - Rooienaar Wim van Rooij heeft een handzaam boekje uitgegeven over de geschiedenis van de drie voormalige gemeenten Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel.

Dit was mogelijk omdat hij in het maandblad van de Katholieke Bond van Ouderen in Sint-Oedenrode vanaf  januari 2013 elke maand een verhaal over de geschiedenis van de drie gemeenten publiceerde. Hij heeft ze laten bundelen en laten drukken op glanzend papier met vele foto's, tekeningen en plattegronden, in totaal veertig pagina's.

Het betreft 20 verhalen over de Rooise historie en over Schijndel en Veghel ieder nog vier. In de serie verhalen heeft hij kunnen putten uit de historische werken, die hij over de drie gemeenten in bezit heeft en deels zelf al eerder heeft geschreven. In 1968 verscheen van zijn hand "Sint-Oedenrode, het dorp van mgr. Bekkers" en veertig jaar later in 2008 "Sint-Oedenrode, het Hart van de Meierij". Hij meende er goed aan te doen als oude schoolmeester en oprichter en vele jaren secretaris van de heemkundige kring in Rooi deze korte verhalen te schrijven om kort en bondig gewone lezers kennis te laten maken met de hoofdpunten uit de dorpsgeschiedenissen.

Verkrijgbaar
Het boek is  verkrijgbaar voor € 6,50 bij VVV Schijndel, Pompstraat 17.  Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Carnavalszaterdag zijn we geopend van 13.00 tot 16.00 uur. We zijn gesloten van Carnavalszondag t/m Aswoensdag. Telefoonnummer: (073) 549 22 76.  www.vvvschijndel.nl


Afbeelding