Joop van den Heuvel (l) overhandigt de hartpiramide aan Wim van Meijl
Joop van den Heuvel (l) overhandigt de hartpiramide aan Wim van Meijl

Rhode geeft Hartstichting zetje in de rug

Algemeen

Sint-Oedenrode - Sinds donderdagavond staat er op de bar in de kantine van Rhode een zogenaamde 'hartpiramide'. Joop van den Heuvel van de Hartstichting Sint-Oedenrode overhandigde aan Rhode-voorzitter Wim van Meijl de spaarpot voor klein geld. Met het plaatsen van deze piramide kan iedereen kleingeld doneren aan de Hartstichting.

"We hebben nu in Sint-Oedenrode op twee plaatsen zo'n piramide staan", vertelt Joop van den Heuvel van de Hartstichting Sint-Oedenrode. "Een staat er al een aantal jaren bij de tennisvereniging op de Kienehoef, de twee vanaf vandaag hier bij Rhode. Met het geld dat we met de jaarlijkse collecte en via deze piramides ophalen, bekostigt de Hartstichting onderzoeken en voorlichtingsmateriaal".

"Waarom Rhode meewerkt?", herhaalt voorzitter Wim van Meijl. "Je kunt beter vragen waarom we het niet zouden doen? Oud bestuurslid Jan Gordijn kwam met het idee, we waren er als bestuur snel uit. Het is voor ons geen moeite en indirect streven we als voetbalvereniging eigenlijk hetzelfde doel na als de Hartstichting, nl.: gezond leven". Als we elkaar op deze manier kunnen helpen, dan is dat toch alleen maar goed. De wereld zou er een stuk beter uitzien als dat vaker gebeurde".

Na de overhandiging van de piramide aan Rhode onderzoeken Wim en Joop samen hoe de piramide het beste kan worden bevestigd. Terwijl ik weer naar huis ga, tikt Joop me op mijn schouder. "Ik was bijna vergeten te zeggen dat zodra er duizend euro is opgehaald, dat ik hier dan met een grote taart terug kom. Als dat geen uitdaging is om de spaarpot snel te vullen.