Afbeelding

Lezing Biomimicry bij Heemnatuurgroep

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het nabootsen van wat planten en dieren al miljarden jaren geleden hebben uitgevonden en dat toepassen in de technologie, biomimicry genaamd. Het is het onderwerp waar Bas Sanders uit Nuenen een lezing over komt geven bij de Heem-Natuurgroep.

Hoe we van vissen kunnen leren hoe een auto eruit moet zien, tape geïnspireerd door gekko's, energie-efficiënte gebouwen waarbij de inspiratie is opgedaan bij termietenheuvels, het oppervlak van een lotusblad is hobbelig en zeer waterafstotend. Omdat het water niet blijft "plakken" neemt dit ook alle verontreinigingen mee terwijl het naar beneden stroomt. Dit alles toepassen in de leefomgeving. Over deze inspiratie uit de natuur vertelt Bas Sanders met heel veel enthousiasme en de toehoorders zullen verbaast zijn wat er uit de natuur te leren valt. Elke techneut zal anders naar de natuur gaan kijken.

De lezing wordt gegeven op 6 febr. 2017 om 20 uur in d'n Einder, Sluitappel 17a, Sint-Oedenrode. Van niet leden van de Heemkundekring wordt een bijdrage van 2 euro gevraagd.