Afbeelding

Mannen uit Brabant hebben goede band met schoonouders

Algemeen

Noord-Brabant - Bijna zeven op de tien Nederlandse mannen hebben een goede relatie met de ouders van hun partner (69%). Mannen uit de provincies Drenthe (85%), Overijssel (79%), Gelderland (74%) en Noord-Brabant (70%) kunnen het best door één deur met hun schoonouders. Dit blijkt uit onderzoek naar het gezinsleven van de Nederlandse man, uitgevoerd door mannenmodeketen Only for Men.

De clichés en flauwe grappen over schoonmoeders lijken, volgens dit onderzoek, tot het verleden te behoren. Toch geeft een kleine 6% van de mannen, uit de provincie Noord-Brabant, aan niet overweg te kunnen met zijn schoonouders.

De eerste ontmoeting
Ondanks de goede band die de Noord-Brabantse mannen hebben met de ouders van hun partner, gaat ongeveer een kwart toch maximaal één keer per maand op visite. Twee op de tien mannen uit de provincie bezoeken hun schoonouders alleen bij gelegenheden zoals verjaardagen en Kerstmis. 33% geeft de ouders van zijn partner minstens één keer per week een bezoekje.

Hij helpt zijn schoonmoeder graag
Drie op de tien Nederlandse mannen zeggen dat hun schoonmoeder erg belangrijk voor hen is. Het is dan ook niet gek dat het grootste deel aangeeft dat hij zijn schoonmoeder vaak helpt wanneer zij hulp vraagt bij kleine klusjes (32%). In de provincie Utrecht is dit zelfs in 37% van de gevallen zo. In Zeeland (20%) en Zuid-Holland (16%) is de schoonmoeder het vaakst onderwerp van discussie.

Het eindcijfer voor schoonmama
De schoonmoeders van Brabant krijgen van de mannen een gemiddeld cijfer van 7,2. Alleen de provincies Drenthe, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland en Groningen geven een lager cijfer aan de moeder van hun geliefde. Het laagste cijfer wordt in Zeeland gegeven, namelijk een 6,0. Flevoland geeft het hoogste cijfer, namelijk een 8,1!

Bron >>>