Afbeelding

Actie kerkbalans start met luidende klokken

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het nieuwe jaar wordt altijd welkom geheten met vuurwerk; de geboorte van een kind met een mooi bord met ballonnen en roze of blauwe beschuiten in de tuin. Je hebt wat te vieren en je wilt iedereen laten weten dat er iets is gebeurd waar je de aandacht op wilt vestigen, liefst natuurlijk op leuke dingen.

En zo gaan ze het dit jaar ook doen met de actie Kerkbalans. En wat doe je in de regel als kerk als je de mensen ergens op wilt attenderen? Juist! Je luidt de klok. Vaak een oproep voor een viering of de aankondiging dat het 12.00 uur is, de dag half om is. Een mooie traditie ligt hier aan ten grondslag.

Dat gaan ze nu ook doen met de actie Kerkbalans. En met dat 'ze' bedoelen ze dan zoveel mogelijk kerken in Nederland, van Groningen tot Maastricht. Het is jammer dat u ze niet allemaal kunt horen, maar op zaterdag 21 januari om 13.00 uur wordt er over heel Nederland geluid: 'Gelovige mensen opgelet! De actie Kerkbalans gaat van start. U kunt binnenkort een brief verwachten van uw kerk.' In de grote steden is er vaak een 'BN'-er' (Bekende Nederlander) aanwezig die deze middag het startsein geeft om de klokken in werking te zetten. Een leuk initiatief, zo vonden wij, waar ook onze heilige Oda-parochie graag aan deelneemt. Het is nu eenmaal van groot belang om deze actie onder de aandacht te brengen van zoveel mogelijk, zo niet alle gelovige parochianen. De kosters kunnen deze middag dus geen vrij nemen, maar moeten allen op hun post zijn om ook in Sint-Oedenrode, Son en Breugel deze zaterdag alle klokken op tijd aan het werk te zetten.