Afbeelding

Shared Space? Deel de ruimte!

Algemeen

Sint-Oedenrode – De Heuvel staat er om bekend dat er door auto's soms te hard gereden wordt. Niemand wil gevaarlijke situaties in het centrum, maar door te hard rijden ontstaan die wel met regelmaat. De gemeente heeft gezorgd voor een nieuw bord die weggebruikers moet attenderen op elkaar. Shared Space staat er op. Dat heeft op social media al de nodige reacties opgeleverd…

Natuurlijk, de weggebruikers zullen het initiatief van de gemeente toejuichen. Als iedereen meer op elkaar zou letten in het verkeer - vooral in een gebied wat soms erg druk is – dan zal dat de veiligheid alleen maar verhogen. Nu gebeuren er gelukkig weinig ongelukken in het centrum, maar veel mensen voelen zich nogal eens onveilig door roekeloos rijgedrag. Het bord Shared Space moet helpen om dat gevoel weg te nemen.
"In het Engels? Dat snapt mijn moeder niet hoor. Jammer!" zo luidde een reactie van een volger op het Instagram account van MooiRooi.nl. "Mijn eerste reactie is ook: waarom in het Engels?" vraagt een ander zich. Gelukkig spreekt de afbeelding zelf ook nog boekdelen en het gaat tenslotte om de boodschap.