Afbeelding

Prinsenzittingen 2017 met online tickets

Algemeen

Sint-Oedenrode - De voorbereidingen voor de Prinsenzittingen zijn in volle gang. Deze week zetten we Blaasorkerst Tiona in de spotlights: Wat is het Carnavalsgeheim van Blaasorkest Tiona? "Muziek maken voor een luisterend publiek is het summum voor elke muzikant, maar méér nog is het muziek maken mét het publiek het ultieme genot van de muzikanten van Blaasorkest Tiona. Daarom kijken ze elk jaar opnieuw uit naar de vier Prinsenzittingen in Papgat. Want daar 'ontmoet' het orkest een publiek dat lekker enthousiast meedoet, meedeint en meezingt. Dat is dankbaar werk voor de muzikanten.

Bewust zoekt orkestleider Jos van Heesch dan ook elk jaar naar nieuwe muzieknummers, die specifiek op Papbuiken en Papbuikinnekes zijn afgestemd om in het voorprogramma van de zittingen tot muzikale 'interactie' te komen. En zodoende in korte tijd met 'de zaal' de goede sfeer en stemming te bereiken.

Ook voor de begeleiding van de optredende artiesten zoekt Jos naar passende nummers die – als het maar even kan – betrekking hebben op hun 'act'. En in het 'slotblok', zoals de Tiona-muzikanten het uur betitelen na afloop van de zitting om het feest in te luiden, komen ze zelfs via de catwalk de zaal in om samen met Papbuiken en Papbuikinnekes tot een ongekende carnavalsapotheose te komen.

Zo zijn de mannen en vrouwen van Tiona vier Prinsenzittingen lang van halfacht tot middernacht bezig. Het is een hele 'zit' voor de muzikanten en toch hebben ze nog genoeg embouchure over om in het 'slotblok' een uurtje achter elkaar gas te geven met complete solopartijen op de catwalk. Hoe is dat mogelijk? Waar halen ze de conditie, de embouchure, vandaan? Wat is toch dat muzikale carnavalsgeheim van Tiona?
Wie het weet mag het zeggen.

Tiona maakt er graag een carnavaleske 'interactie' met Papbuiken en Papbuikinnekes van om te gissen naar het carnavalsgeheim van de muzikanten tijdens de vier Papgatse Prinsenzittingen. Daarvoor looft het orkest een mooie prijs uit, namelijk een VIP-arrangement voor het jaarlijkse Tiona-muziekfeest 'Blaasmuziek Plus', dat het orkest traditioneel op de laatste zaterdag van oktober in De Beckart verzorgt.
Wie weet - of denkt te weten - hoe het mogelijk is dat de muzikanten van Tiona bij de vier Prinsenzittingen bijna vijf uur lang muziek kunnen blijven maken, kan dat geheim per e-mail kenbaar maken bij het secretariaat van het orkest: info@tiona.nl."