Afbeelding

Sportverenigingen slaan ineen: Sportraad Meierijstad

Algemeen

Sint-Oedenrode / Meierijstad - In de afgelopen weken hebben de sportclubs zich uitgesproken over de wenselijkheid van een nieuwe koepelorganisatie waarlangs de hun gemeenschappelijke belangen worden behartigd. In alle drie huidige gemeenten steunen verenigingen het voorstel tot oprichting van de Sportraad Meierijstad.

Sportraad Meierijstad (SRM) wil vooral de samenwerking tussen de verenigingen bevorderen en wil als één partij fungeren in relatie tot het gemeentebestuur en derde partijen die het belang van sport in Meierijstad dienen. Vroegtijdige inbreng van advies, kennis en standpunten van de verenigingen m.b.t. het gemeentelijk beleid m.b.t. sport en bewegen is een belangrijke taak van de SRM. Continue samenspraak en -werking met het college B&W, gemeenteraad en ambtelijke organisatie is uitgangspunt voor de op te stellen convenant. Op korte termijn zal een uitnodiging uitgaan naar het nieuwe gemeentebestuur van Meierijstad om de uitgangspunten hiervoor te bespreken.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot: Jeugd Sport Stichting Schijndel, Peter van Esch, * pvanesch@onsmail.nlRoois Sportcollectief i.o., Wim van Meijl, * wimvanmeijl@kpnmail.nlSportcollectief Veghel, Hein Timmermans, * hein.timmermans@kpnmail.nl