Afbeelding

Tien jaar Ollend Dreijt Dur

Algemeen

Olland - Nog even, en Ollend Dreijt Dur gaat alweer het tiende jaar van haar bestaan in. Voorlopig is het er nog even rustig, want pas op 9, 10 en 11 juni staat Olland op z'n kop. Omdat er van het programma nog niet veel bekend is, kijken we even terug naar het afgelopen decennium.

Twan Brinkman is een van de initiatiefnemers en mannen van het eerste uur. Hij zit niet meer in de organisatie, maar langs de zijlijn dient hij ze graag van advies. En als je toch een afspraak hebt met DeMooiRooiKrant, kunnen ze misschien best wat opsteken van het verleden. Loes Hulsen en Maikel van Schijndel, respectievelijk een en twee jaar lid van de organisatie, zijn van de partij al laten ze het meeste praatwerk nog even over aan Twan.
Brinkman: "Voorheen hadden we het Ollands Dorpsfeest, dat werd georganiseerd door VV Ollandia, zo'n 25 jaar achter elkaar, maar op een gegeven moment hielden ze daarmee op. Dat was duidelijk een gemis, in Olland waren maar liefst drie of vier groepen tegelijk aan het bedenken hoe het nu verder moest. Toen we dat door kregen staken we allemaal de koppen bij elkaar. Zo kregen we een mooie mix van vriendengroepen. Wij hadden geen club achter ons staan dus moesten het zelf allemaal bedenken, want met een grote tent opzetten ben je er niet. Het eerste jaar hebben we het nog niet aangedurfd, maar het jaar daarna begonnen we dan met Ollend Dreijt Dur, met dertien man. Allemaal Ollandse vrijwilligers natuurlijk."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van woensdag