Jan Hagelaars kampioen Ollandse Biljartkampioenschappen

Sint-Oedenrode - Afgelopen vrijdag werden zowel de finale van de klassen kampioenschappen als het algemene kampioenschap gespeeld in de Dorpsherberg. Net als in 2015 waren de wedstrijden spannend tot de laatste partij. In de A klasse speelde Jan Hagelaars (41 caramboles) tegen Gerard v.d. Tillaart (68 caramboles).

Gerard kwam niet in zijn spel terwijl Jan mede door toedoen van zijn hoge series (7, 6 en 6), na 16 beurten zijn 10 wedstrijdpunten binnen haalde. In de B klasse kwam Ad v.d. Bergh uit tegen Peter van Driel. Peter startte met 12 caramboles vanuit de opstoot. Ad ging echter moeizaam van start maar herstelde zich gaandeweg de partij en kwam na 26 beurten als winnaar uit de strijd. De partij C klasse tussen Ad Huijbers en Sander v.d. Pasch was de meest spannende van de avond en werd uiteindelijk gewonnen door Ad. Na de klassen kampioenschappen mochten Jan Hagelaars, Ad v.d. Bergh en Ad Huijbers zich opmaken voor het algemene kampioenschap. Het werd een spannende ontknoping onder het oog van het enthousiast publiek. De eerste partij werd gespeeld tussen Jan Hagelaars en Ad v.d. Bergh. Het werd een wisselende partij die Jan in zijn voordeel afsloot in 18 beurten. Jan 10 punten – Ad 8 punten. De tweede partij tussen Ad v.d. Bergh en Ad Huijbers werd door Ad v.d. Bergh gewonnen in de maximaal toegestane 20 beurten. Ad v.d. Bergh 6 punten – Ad Huijbers 3 punten. De laatste partij tussen Jan Hagelaars en Ad Huijbers moest de beslissing brengen echter met de wetenschap dat Jan in zijn eerste partij al 10 wedstrijdpunten had gehaald. Beiden speelden een wisselende partij. Echter Jan moest alle zeilen bijzetten om zijn benodigde caramboles te maken maar won uiteindelijk de partij in de maximaal toegestane 20 beurten. Jan 7 punten – Ad Huijbers 9 punten. Daarmee werd Jan Hagelaars met 17 wedstrijdpunten de terechte kampioen van de 27ste editie van de Ollandse biljartkampioenschappen. De avond werd, zoals gebruikelijk in Olland, sfeervol afgesloten. De wedstrijdleiding kan terugzien op een geslaagd toernooi en dankt alle 55 deelnemers voor hun sportieve inzet.