Afbeelding

Roois team wint Robot Strategie & Innovatieprijs

Algemeen

Eindhoven / Sint-Oedenrode - In Eindhoven werd afgelopen zaterdag de jaarlijkse First Lego League wedstrijd gehouden.  Meer dan 40 teams streden om diverse prijzen. The Electrics uit Rooi won uiteindelijk een mooie prijs.

Het team werd door verschillende jury's beoordeeld op het rijden van missies met de robot, het robotontwerp en kernwaarden:  hoe is de samenwerking?, hoe is het proces verlopen?, wordt ieder kind gewaardeerd op zijn kwaliteiten en het project. Het thema - Animal Allies - ging over knelpunten in de relatie tussen mens en dier. Hoe is het probleem uitgewerkt?, is er onderzoek gedaan en is het probleem en de oplossing gedeeld met derden?
The Electrics had onderzoek gedaan naar een oplossing om te voorkomen dat stropers neushoorns doden voor de hoorn om deze te verkopen. Verschillende dierentuinen en Freek Vonk zijn door de kinderen benaderd om een mogelijke oplossing te bedenken voor dit wereldwijde probleem.
De technische jury was erg lovend over het ontwerp van de robot. Een stevige robot die met behulp van één motor zowel de voor- als achterwielen aandrijft door middel van tandwieltjes waardoor deze erg nauwkeurig rijdt. Met deze innovatieve oplossing won het team de Robot Strategie & Innovatieprijs. Het team,  de coaches en ouders waren supertrots op deze mooie prijs.