Afbeelding

Drinkwaterprijs blijft ook in 2017 weer gelijk

Algemeen

Brabant - Goed nieuws: alle Brabanders en Brabantse bedrijven betalen in 2017 hetzelfde voor hun drinkwater als dit jaar. Brabant Water zorgt er opnieuw voor dat het tarief voor drinkwater stabiel blijft: 46 cent voor 1.000 liter water (exclusief belastingen). Ook het vastrecht wordt niet verhoogd.

De jaarrekening voor een gemiddeld gezin komt daardoor in 2017 uit op €116,00 (exclusief belastingen, uitgaande van een gemiddeld verbruik van 100 m³ per jaar). Inclusief belastingen komt dit bedrag uit op €160,00. Het beste drinkwater tegen zo laag mogelijke kosten

Guïljo van Nuland, directeur van Brabant Water: "Door ons continu te ontwikkelen en steeds efficiënter te werken in de bedrijfsvoering, zuivering en levering van drinkwater kunnen wij de tarieven ook dit jaar bevriezen. Dit ondanks de inflatie en alle noodzakelijke investeringen, zoals het intensiveren van het vervangen van ons leidingnet en het ontharden van water op verschillende locaties in de provincie." Het is het vijfde jaar op rij dat het drinkwaterbedrijf besluit de tarieven niet te verhogen. De drinkwatertarieven voor 2017 staan op www.brabantwater.nl/tarieven.

Brabant Water is het drinkwaterbedrijf dat aan 2,5 miljoen inwoners en bedrijven in Noord-Brabant drinkwater levert. 800 medewerkers zorgen ervoor dat onze klanten altijd en overal in Brabant kunnen rekenen op zuiver en veilig drinkwater.