Sjef van den Berg
Sjef van den Berg

Sjef van den Berg wint goud in Lausanne

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen week was Sjef van den Bergeen van de genodigden bij World Archery bij de opening van het nieuwe Tech Centre in Lausanne, Zwitserland. Ter gelegenheid van de opening werd er een indoor wedstrijd geschoten door een aantal wereldtoppers. Op donderdag was een mixed team (dame en heer) wedstrijd. Sjef schoot samen met de Koreaanse Choi. Zij wisten deze wedstrijd te winnen door o.a. de Olympisch kampioen te verslaan.

Op zondag was de individuele wedstrijd. Sjef ging als tweede geplaatst naar de finales met 586 punten. De eerste drie rondes kwam hij door met 6-0, 6-0 en 6-2. In de halve finale miste hij de 10 net te vaak en hij verloor met 4-6. Ook in de bronzen finale wilde het niet lekker lopen en Sjef werd vierde met 3-7.

Dinsdagavond kwam L'Union Liempde op bezoek bij Ontspanning om te schieten voor de wisselbeker. Het was de tweede wedstrijd. Winnaar is de vereniging die in de tweede wedstrijd het dichtst eindigt bij het verenigingsgemiddelde van de eerste wedstrijd. Dit jaar ging opnieuw L Únion er met de beker vandoor met een score van 5 t.o.v. 9 voor Ontspanning. De individuele scores waren: Jos van den Berg 209, Piet van den Berg 235, Jan van Bergen 224, Frans van de Braak 201, Rene van Erp 217, Mark Kuys 193, Jerica van de Mortel 179, Mart Verhoeven 208, Antoon Vervoort (H) 108, Wil Kivits (C) 230 en Paul van de Mortel (C) 224.

Op vrijdagavond schoten de senioren F2F samen met enkele jeugdleden. Na een voorronde om de ranking te bepalen, is geschoten volgens het set systeem. Dit zijn korte onderlinge duels. De set winnaars schuiven steeds 'n plaats omhoog. Uitslag Compound: Theo Passier 1 en Wil Kivits 2. Uitslag Hout: Jos van den Berg 1 en Michael Moonen 2. Uitslag Recurve: Piet van den Berg 1, Rene van Erp 2, Simon Boersbroek 3, Beppie van Bergen 4, Jan van Bergen 5, Mark Kuys 6, Frans van de Braak 7, Ray Matuszwesky 8 en Jan van Erp 9.