Ollandia 1 moet helaas de punten delen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag betrad Ollandia 1 het voetbalveld in de stralende zon, waarbij de temperatuur rond het vriespunt lag. Na de winst van vorige week hoopte men dat het vaandelteam ook vandaag drie punten zou behalen om een goede sprong op de ranglijst te kunnen maken.

In het begin van de wedstrijd leek het doel voor Ollandia 1 duidelijk. De wedstrijd zo goed mogelijk controleren en in balbezit blijven. De aanval werd vanaf de achterhoede opgebouwd en de spitsen stonden klaar om het af te maken. Ollandia 1 had enkele kleine kansen. Het is vaak zo dat wanneer het ene team niet weet te scoren, het andere team hier minder moeite mee heeft. Dit bleek al binnen 10 minuten. De aanval leek vanuit het niets te komen en keeper Tom Wouters had de bal niet goed vast. Vervolgens wist een oplettende speler van Elsendorp 1 eenvoudig te scoren. De 0-1 mocht op het scorebord bijgeschreven worden. Gedurende de wedstrijd bleek dat beide partijen zich niet zomaar gewonnen gaven. Hier en daar raakten men een beetje verhit, maar de focus lag al gauw weer bij het voetbal. In de 15e min. speelde Ollandia als collectief en doordat zij goed over het veld bewogen, wist Gerbe Voets Paul van Driel te bereiken. Paul stond perfect voor doel en hij schoot de 1-1 prachtig binnen. Ollandia 1 creëerde tijdens de eerste helft vele kansen. Robert Erven schoot de bal op fraaie wijze met zijn linkerbeen richting de kruising. De bal miste de goal op een haar na. In de 38e min legde de scheidsrechter de bal op de stip na een overtreding op Robert Erven. Hij besloot zelf de penalty te nemen en hij schoot de bal beheerst binnen. 2-1. Ollandia begon met een 2-1 voorsprong tevreden aan de rust. In de tweede helft werd Elsendorp 1 sterker. Ollandia had nog steeds enkele mooie kansen, maar ze misten de kracht om echt gevaarlijk te zijn. Jurrit van Roosmalen, Robert Erven en Gerbe Voets combineerden volop, maar de bal vloog helaas niet in het doel. In de 80e min legde de scheidsrechter wederom de bal op de stip. Ditmaal was de penalty voor Elsendorp 1. Iedereen hoopte op een misser, maar dat bleef uit. Elsendorp 1 kwam op gelijke hoogte door de 2-2 te scoren. In de slotfase probeerde Ollandia wederom op voorsprong te komen, maar de inzet van het team mocht niet meer baten. Met een 2-2 gelijkspel eindigde de wedstrijd en moest Ollandia 1 de punten delen. Volgende week speelt Ollandia 1 de laatste wedstrijd voor de winterstop, een uitwedstrijd tegen HVV Helmond. Tot dan!