Afbeelding

Met lampions naar kerststal kinderboerderij

Algemeen

Sint-Oedenrode - De Lampionnenoptocht, voorafgaand aan de opening van de kerststal bij de Kinderboerderij Kienehoeve, heeft op de evenementenkalender een vaste plaats veroverd. Honderden kinderen, met een lampion in hun knuistjes, zorgden al die jaren voor een feeëriek schouwspel.

Zaterdag 10 december is het weer zover. Vanaf 18.00 uur beginnen vrijwilligers van de Kinderboerderij op het parkeerterrein aan de Bremhorst (achterzijde van Helden van Kien) met het uitdelen van de lampions en het aansteken van de kaarsjes. Om 18.30 uur is hét moment waarop de stoet kinderen langs de vijver richting boerderij gaat lopen. Zij doen dat onder begeleiding van ouders, opa's en oma's en de vrijwilligers van de Kinderboerderij. Zij worden daarbij voorafgegaan door een 'echte' herder en enkele fakkeldraagsters.

Halfweg staan, zoals gewoonlijk 'De Klôtblaozers' de stoet met muzikale kerstklanken op te wachten. Het geheel zal dan ongeveer 18.50 uur bij de boerderij aankomen, waar de kerststal in het licht staat! Bij de boerderij krijgen de kleintjes meteen daarna, zo hoort dat bij de geboorte van een kind, warme chocolademelk en beschuit met muisjes!

Noteer de vroege avond van 10 december in uw agenda! Het is een mooi en indrukwekkend geheel waarvan u en uw kinderen (kleinkinderen) volop kunnen genieten. De vrijwilligers van de Kinderboerderij bereiden u een warm welkom! De parkeerplaats aan de Zwembadweg voorbijrijden – dan 1e weg rechts.