De partijen die meedoen aan de verkiezingen
De partijen die meedoen aan de verkiezingen

Benieuwd naar opkomst verkiezingen Meierijstad

Politiek

Sint-Oedenrode – We hebben geen peiling van Maurice de Hond of Een Vandaag, maar wat stellen die peilingen tegenwoordig voor? Ook in Amerika kwam er een uitslag uit de koker die de peilingen niet voorspelden. We zijn benieuwd naar de opkomst van de verkiezingen in Meierijstad. Wellicht zit onze eigen peiling in de buurt van die uitslag.

Onze website trekt gemiddeld tussen de 2000 en 3000 unieke bezoekers per dag. Het zijn voornamelijk Rooienaren. De leeftijdscategorie 24 t/m 50 jaar is het meest vertegenwoordigd, daarna de categorie 50 jaar en ouder. Op onze vraag: Gaat u stemmen voor Meierijstad op 23 november? antwoordde in vijf dagen tijd 184 mensen. Er komen iedere dag nog stemmen bij. Tot nu toe geeft 55% aan dat ze zeker gaan stemmen. 28% zegt niet te gaan stemmen en 16% weet het nog niet.
Onze bezoekers vertegenwoordigen een prima weergave van de Rooise bevolking. Er vanuit gaande dat het stemgedrag in Schijndel en Veghel niet ver van het Rooise stemgedrag af zal liggen, gaan we uit van een verkiezingsopkomst tussen de 55 en 65%.

Ga naar onze homepage om uw antwoord in te vullen.