Trots laat Rien zijn beker zien.
Trots laat Rien zijn beker zien.

Bekkers winnaar kletskampioenshap Groot Deurne

Cultuur

Vrijdag 11 november werd door CS de Pottenbakkers uit Deurne voor de 50e keer het Kletskampioenschap Groot Deurne georganiseerd. Rien Bekkers uit Olland kwam er als winnaar uit de bus.

Zeven kletsers waren geselecteerd om in de ton hun verhaal af te steken om deze titel te veroveren. Ton Brekelmans uit Udenhout, Jorlan Manders uit De Mortel, Helmonder René vd Heuvel, Christel vd Dungen uit Tilburg, Erik Mulder uit Maarheeze, Frans Bevers uit Oirschot en de Ollander Rien Bekkers kletsten het eelt op hun tong om de grote beker te winnen.

Aan het einde van de avond vond het publiek dat Jorlan Manders de derde prijs had verdiend en Frans Bevers de tweede prijs mee mocht nemen. Maar de meeste stemmen gingen naar Rien Bekkers uit Olland. Hij reed in zijn creatie van "Rinuske T(r)ap" in de hoogste versnelling door de zaal. De aanwezigen vonden dat Rien de meeste lachsalvo's had weten los te krijgen. Deze buut, het vervolg op zijn verhaal "Rinuske Rasmussen", oogstte veel hilariteit.  Daarom kreeg Rien de titel Opperkletser van Groot Deurne en ontving hij uit handen van prins Werner de daarbij behorende wisselbeker. Het is al de tweede keer dat Rien deze beker heeft veroverd.