Afbeelding

Al ruim 100 inschrijvingen voor De Rooise Kwis

Algemeen

Sint-Oedenrode - Met ruim 100 ingeschreven teams loopt het wederom erg voorspoedig met de inschrijvingen voor De Rooise Kwis. Beetje bij beetje raakt het quizboek ook voller met leuke vragen en opdrachten; "we hebben weer een jaar lang inspiratie op kunnen doen en hebben onze oren en ogen open gehouden, we hebben dus voldoende materiaal om er weer een mooie en uitdagende quiz van te maken", aldus mede-organisator Robert Barclay.
2 nieuwe categorieën bekend


"Rondje Rooi" en "Land van Rode" zijn de categorieën die al bekend gemaakt waren. De volgende twee categorieën die in de quiz opgenomen zijn, zijn "Op de hoogte" en "Roi in ut nieuws". Hiermee zijn vier van de twaalf categorieën bekend.

Bijzonder in Rooi
Elk team speelt mee voor een eigen goed doel. Op dit moment zijn er ook nog teams die hun doel in beraad hebben of die het moeilijk vinden een goed doel te benoemen. Op www.derooisekwis.nl zie je welke doelen door de andere teams zijn gekozen. Mocht er geen goed doel gekozen worden dan speelt het team automatisch mee voor "Bijzonder in Rooi". Dit goed doel is door de organisatie van De Rooise Kwis gekozen. Bijzonder in Rooi is opgericht voor kinderen en jongeren met een beperking*. Deze kinderen vinden het vaak lastig om aan te sluiten bij een sport(vereniging) of in contact te komen met leeftijdsgenootjes. Vaak zitten deze kinderen verspreid op scholen binnen de gemeente of zitten ze op scholen die niet in de eigen gemeente gehuisvest zijn. Sociale contacten en 'gezien' worden is belangrijk.

Bijzonder in Rooi helpt deze kinderen bij het ontwikkelen /opbouwen van een sociaal netwerk door vrijetijds- en sportactiviteiten aan te bieden, en aan te sluiten bij bestaande activiteiten binnen de gemeente. Zo kunnen deze kinderen elkaar leren kennen waardoor er ook vriendschappen kunnen ontstaan. De kinderen vereenzamen niet, en voelen zich meer een onderdeel van de maatschappij.

Inschrijven
Inschrijven voor De Rooise Kwis kan via www.derooisekwis.nl. Inschrijfgeld bedraagt €20,- per team. Er is geen limiet aan het aantal teams maar wanneer je voor 15 december inschrijft ben je in ieder geval verzekerd van deelname. Stel jouw team van vrienden, familie, kennissen, collega's enz. samen en schrijf je in. Een team mag uit een onbeperkt aantal personen bestaan, maar geadviseerd wordt om met minimaal 12 personen te zijn.
Via de Mooi Rooi Krant, www.derooisekwis.nl en de twitter en facebook-pagina's van De Rooise Kwis blijf je op de hoogte gehouden van al het nieuws omtrent de Rooise Kwis.