Afbeelding

Rijsingse gift voor Hospice en Wooninitiatief

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op zondag 23 oktober hield buurtschap Oud Rijsingen een rommelmarkt onder de noemer 'Rijsingen ruimt op!' Van de opbrengst konden deze week twee goede doelen blij gemaakt worden.

Namens de Hospice Dommelrode mochten Arent van Dijk en Ingrid Gevers een cheque van 250 euro in ontvangst nemen. "We zijn aan het sparen voor nieuwe bedden en nachtkastjes, dus kunnen we deze donatie zeker goed gebruiken", aldus een enthousiaste Ingrid.

Ook bij Wooninitiatief Kamille komt het geld goed van pas voor het organiseren van de disco-avonden. Marieke van Wanrooij vertelt: "Elke maand organiseren we een discoavond waar niet alleen onze bewoners, maar ook andere Rooise mensen met een verstandelijke beperking mogen komen dansen. De mensen genieten daar erg van. Het is voor hen echt als een avondje uit."

Door het koude weer tijdens 'Rijsingen ruimt op!' was het iets minder druk dan de organisatie had voorzien. Hierdoor werden er nog voedingsmiddelen ter waarde van 100 euro geschonken aan de Voedselbank. Eind goed, al goed.