MHC Dames 1 wint overtuigend

Sint-Oedenrode - Zondag stond de belangrijke wedstrijd tegen Uden op het programma. Belangrijk, omdat er een gat geslagen kon worden op de ranglijst.

De wedstrijd ging moeizaam van start. Na drie minuten spelen hadden de dames al twee strafcorners om de oren gekregen. Door het correcte keeperswerk van Michelle Beerens bleef de score gelijk. Nu Sint-Oedenrode wakker werd, kwamen direct de kansen. Na een mooie actie van Lin Schakenraad in de cirkel wist Corinne van Uden de bal behendig te scoren. De resterende tijd in de eerste helft speelde voornamelijk op het middenveld. Met zowel wat kansen voor Uden als voor Sint-Oedenrode.

In de tweede helft stond er een sterkere ploeg op het veld. Sint-Oedenrode was feller, combineerde beter en werkte vooral als team. Dit werd dan ook beloond met een scherp doelpunt vanuit de strafcorner van Sabine Kühne. De ploeg van Jos Nonnekes kreeg vleugels en wist vele kansen te creëren. Uden had hier geen antwoord op en kon slechts verdedigen. Met nog enkele minuten op de klok wist Corinne van Uden de wedstrijd op slot te gooien met een magistraal doelpunt in de rechterhoek. Na wat slordigheden en paniekhockey wist Uden nog een strafcorner te forceren. Na goed verdedigend werk, wist Sint-Oedenrode er een counter uit te halen. Een prachtige diepe bal van Lisa van de Ven op Anne van Esch zorgde ervoor dat Dieke Gordijn wist te scoren, 4-0. Talenten van de Maand Minke en Elin hebben de dames enthousiast aangemoedigd naar de mooie overwinning!
Met deze belangrijke overwinning op zak is er een gat geslagen op de ranglijst. Volgende week staat Concordia uit Roermond op het programma.