Foto: Ilja van Bommel
Foto: Ilja van Bommel

Uitzicht over verlicht Sint-Oedenrode

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 29 oktober is het de nacht van de nacht. Dit is een initiatief van de Nederlandse milieufederaties. Op deze avond en nacht wordt er landelijk aandacht gevraagd voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. De Knoptoren ondersteunt dit initiatief en opent die dag de deuren van de toren.

Nederland behoort tot de meest verlichte landen op aarde. Al dat licht verstoort de nachtelijke natuur en kost heel veel energie. Daarom vindt op zaterdag 29 oktober de Nacht van de Nacht plaats. In het hele land gaan duizenden lichten uit en overal zijn er nachtactiviteiten. De Knoptoren wil graag een steentje bijdragen aan dit initiatief.

Tussen 19.00 uur en 21.00 uur zijn belangstellenden welkom om de toren te beklimmen en Rooi "by night" te zien. Naast een fabuleus uitzicht willen wij aandacht vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing. De entree voor het beklimmen van de toren bedraagt € 2,00 p.p. en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar boven. De opbrengst komt geheel ten goede voor Stichting de Knoptoren, welke instandhouding van de Knoptoren tot zijn voornaamste taak beschouwd.