Overtuigende winst voor Odisco

Olland - Odisco speelde afgelopen zondag om 10.00u in en tegen Vessem. Winst was nodig om als ongeslagen koploper de eerste helft veld af te sluiten.

Toen de mist een beetje opgetrokken was en de dames klaar waren met een nodige warming-up, kon de wedstrijd beginnen. Odisco begon wat slap aan de wedstrijd en ging te veel mee in het trage tempo van de tegenstander, waardoor de kansen schaars waren. Omdat Odisco verdedigend wel fel was kon het toch de voorsprong pakken (4-0) via Rachel van de Moosdijk, Floor van Heeswijk, Lisa Wouters en Marlon van Heeswijk. Vessem scoorde toen een doelpunt, maar het laatste kwartier van de eerste helft was Odisco veel beter en liep weg naar 9-1. Doelpunten: 2x Meike Leenderts, 2x Lisa Wouters en Rachel van de Moosdijk.
In de rust werd de dames verteld in een hoger tempo te gaan spelen en te zorgen voor meer aansluiting voor elkaar, zodat de bal sneller gespeeld kon worden. Tien minuten na rust stond de stand op 12-1 via Lisa Wouters, Dorenda van Liempd en Myrthe van Heereveld. In een time-out kregen de dames van Odisco de opdracht om verdedigend nog meer te durven en de bal-lijn te pakken. Dit werd goed uitgevoerd en resulteerde in vele aanvallen van Vessem zonder een enkele doelpoging. Odisco bleef scoren en kon zo via 2x Myrthe van Heerveld, Dorenda van Liempd, Marlon van Heeswijk en Floor van Heeswijk de eindstand op 17-1 zetten.
Odisco speelde een hele sterke tweede helft, waarbij het geen doelpunt tegen kreeg en zelf bleef scoren. Door deze overwinning gaat Odisco met een goed gevoel aan de zaal beginnen.