Afbeelding

Lambert Verhoeven neemt afscheid van inburgering

Algemeen

Sint-Oedenrode - Twee jaar lang heeft Lambert Verhoeven zich ingezet voor de inburgering. Toen begin dit jaar bleek dat er te weinig cursisten waren zou de inburgering in Rooi stoppen. Nu, bijna tien maanden later, blijkt dat de situatie veranderd is. De inburgering gaat door en er zijn voldoende mensen die de Nederlandse taal maar wat graag willen leren. Lambert gaat zich echter weer op andere zaken richten. Want vrijwilligerswerk, dat is er genoeg.

Donderdag waren er negentien cursisten in cultureel centrum Mariëndael bijeen om te werken aan de Nederlandse taal en om meer te leren over de Nederlandse cultuur. Vanaf maandag 31 oktober wordt er gestart met een groep in de middag. Dit betekent dat er drie ochtenden en drie middagen Nederlandse les wordt gegeven. Er wordt daarom volop gezocht naar nieuwe klassenassistentes.

Voor veel vluchtelingen een nieuw begin. Voor Lambert het einde van een hele mooie tijd. "Ik heb met heel veel plezier meegeholpen. Het is mooi om te zien dat je deze mensen stappen ziet maken. Omdat de inburgering eigenlijk zou stoppen in Sint-Oedenrode heb ik besloten het stokje door te geven. Dat het nu toch door kan blijven gaan is natuurlijk alleen maar mooi.

Ook Leny Rampelt was aanwezig op deze morgen. Zij nam een tijdje geleden al afscheid. "Ik heb de leeftijd van zeventig bereikt en heb besloten me meer te focussen op andere dingen."

Zonder deze vrijwilligers zou het echter nooit lopen zoals het doet. Dat beseffen ook de mensen die de inburgeringscursus volgen. In groten getale komen zij al zingend de gang op gelopen om Lambert te bedanken. Met cadeautjes. Je ziet wel dat het werk gewaardeerd wordt.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hetty Klerks, 0413-476518 of hetty.klerks@kpnmail.nl


Afbeelding
Afbeelding