Afbeelding

Belangrijke overwinning Rhode in Best

Sport

Sint-Oedenrode - Onder ideale weersomstandigheden, een mooie nazomersmiddag, werd de derby tussen Best Vooruit en Rhode gespeeld op het prachtige sportpark te Best. In voorafgaande wedstrijden trok Rhode vaak aan het kortste eind. In deze wedstrijd was het Rhode dat uiteindelijk met de zege aan de haal ging. Rhode staat nu met 10 punten uit 7 keurig in de middenmoot.

Het begin van de wedstrijd was van beide kanten afwachtend en het eerste gevaar kwam van Rhode. Een schot van Mike Reniers, in de zesde minuut, werd door de doelman van Best Vooruit verkeerd beoordeeld en met enig geluk rolde de bal via de paal terug het veld in. Best Vooruit had wel meer balbezit, maar dit leidde niet tot doelkansen. De beste kans in de eerste helft was voor Rhode. Tim Stewart verscheen alleen voor de keeper, maar zijn schot miste precisie. Toch kwam Rhode op het einde van de eerste helft op voorsprong. In de drieënveertigste minuut werd een perfecte voorzet van Mike Reniers fraai ingekopt door Mart Krüsemann.

Rhode begon sterk aan de tweede helft, mede geïnspireerd door de voorsprong op het einde van de eerste helft. Het overwicht van Rhode leidde tot twee doelkansen. In de vijftigste minuut kopte Geert Oerlemans net over het doel en in de zestigste minuut kreeg Mike Reniers de kans om de Rhode-voorsprong uit te breiden, echter zijn schot ging over het doel. Best Vooruit creëerde vanaf de zestigste minuut een licht overwicht dat niet tot echte doelkansen leidde. Wel waren er een paar harde schoten vanaf de tweede lijn, maar dan was het Rhode-doelman Paul van Heesch die steeds zijn klasse toonde. De voorsprong van Rhode kwam niet echt meer in gevaar en dat betekende dat Rhode na vierennegentig minuten voetballen, onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter, met drie punten huiswaarts keerde.

Komende zondag is het eerste inhaalweekend. Het eerste is vrij en oefent tegen St. Michielsgestel. Voor de lagere elftallen zijn er al de nodige inhaalwedstrijden af te werken, terwijl Rhode 10 voor de beker aan de slag kan