Afbeelding

Laatste weekend voor BMX'ers

Sport

Op zondag 16 oktober werd in Nuland de allerlaatste wedstrijd van 2016 gereden. Tijdens deze 72 manches tellende AK wedstrijd werd nog even hard geknokt om de laatste broodnodige punten voor de BMX Zuid Competitie te verdienen. Met een graadje of 16 en een stralende zon waren de weersomstandigheden perfect. Na afloop van de wedstrijd was er voor de Rooise BMXers nog een prijsuitreiking waarbij zij een mooie beker kregen

Alex Veldt (Cruisers 30+) werd in de manches drie keer derde en in de A finale werd hij zesde. Lex Veldt, Bas Verhagen en Kyro van Schijndel rijden alle drie in dezelfde leeftijdsklasse en reden zowel de open klasse als de eigen klasse.

Open Klasse 12/13 jaar
Lex werd in de Manches 2-3-3 en in de halve finale zevende. Kyro scoorde eveneens een 2-3-3 in de manches. In de halve finale lag hij op koers voor een finaleplek, maar maakte helaas op het derde stuk een foutje waardoor hij nipt vijfde werd en zich daarmee niet plaatste voor de finale. Bas won alle drie zijn manches en met een tweede plaats in de halve finale plaatste hij zich gemakkelijk voor de finale waarin hij heel knap tweede werd.

Eigen klasse Boys 13 jaar
Lex Veldt plaatste zich voor de halve finale met een 4-5-4 in de manches. In de halve finale werd hij zevende en daarmee mocht hij starten in de B-finale, hierin werd hij ook zevende. In het eindklassement is Lex dertiende geworden.

Kyro werd in zijn manches drie keer derde en met wederom een vijfde plaats in de halve finale plaatste hij zich jammer genoeg ook hier net niet voor de A-finale. Hij mocht wel een B-finale rijden die hij gemakkelijk won. In het eindklassement is Kyro zevende geworden. Bas ging in zijn manches steeds beter en met een 3-2-1 plaatste hij zich voor de halve finale. Hierin werd hij tweede waardoor hij een startbewijs veroverde in de A-finale waarin hij zesde werd. In het eindklassement is Bas vierde geworden. Alle BMX-ers gaan zich in de komende maanden voorbereiden op het nieuwe seizoen dat in maart 2017 weer begint.