Afbeelding

Jong mediatalent presenteert zich

Algemeen

Sint-Oedenrode - De leerlingen van groep 8 van basisschool Kienehoef hebben vier weken hard gewerkt aan het maken van filmpjes die uitgezonden worden via lokale omroep TV Meierij. Met ondersteuning van een flinke groep vrijwilligers van TV Meierij hebben ze een opzet gemaakt voor animatiefilmpjes, interviews, korte grappige filmpjes (pranks) en een kookprogramma. Daarna hebben ze de beelden gefilmd, zijn ze aan het editen geslagen (knippen en plakken van de filmpjes), hebben ze het geluid er ondergezet en muziek toegevoegd.

Donderdag 13 oktober was het dan zover: de resultaten konden bekeken worden. In het gebouw van Rabobank aan de Jan van Tinbergenstraat kwamen de leerlingen, hun leraar, veel ouders en een aantal medewerkers van TV Meierij en Rabobank bij elkaar en werden de resultaten getoond. Spannend, maar iedereen was erg tevreden over de resultaten. Met de woorden van Koen Broeren, de leraar van groep 8: 'ik had er veel verwachtingen van, maar dit overtreft mijn verwachtingen'. Duidelijk is dat er jong media talent in Rooi aanwezig is.
De reden dat de presentatie plaats vond bij de Rabobank was het gegeven dat dit project mogelijk was gemaakt door de actie 'Hart voor elkaar' een jaarlijkse sponsering van de Rabobank voor clubs, stichtingen etc. in Rooi. TV Meierij heeft met het geld dat ze afgelopen jaar ontvingen dit project gerealiseerd. Tot en met donderdag 20 oktober is de special onder de naam 'Jong en Nieuwsgierig' te zien bij TV Meierij om 02:00 - 05:00 - 08:00 - 11:00 - 14:00 - 17:00 - 20:00 en 23:00 uur (Ziggo kanaal 36 en KPN glasvezel kanaal 559). De special is en blijft natuurlijk te zien via www.tvmeierij.nl.