Afbeelding

Van den Oever weer Nederlands Kampioen 3D

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vorige week stond voor Rick van den Oever het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap 3D weer voor de deur in het Gelderse Doorwerth. Bij deze wedstrijd schiet men niet op een rechte baan op de gebruikelijke 70 meter lange grasmat, maar wordt er een parcours van nepdieren uitgezet in het bos.

Op beide dagen worden er 28 verschillende doelen uitgezet, tussen de 5 en 55 meter. Het moeilijke van deze wedstrijden is het inschatten van de afstand, je weet namelijk niet wat de afstand is waarop het dier staat. Daarnaast schiet je soms erg stijl omhoog of omlaag waardoor je ook nog rekening moet houden met de zwaartekracht en de parabool die de pijl maakt in zijn vlucht.

''Het parcours was dit jaar erg uitdagend met veel hoogteverschil. Op dag 1 zijn de verschillen in score nooit hoog, dit komt doordat de verschillende score-ringen maar steeds 2 punten uit elkaar liggen. Na dag 1 bezette ik een gedeelde 1ste plek. Ik wist dat de grote verschillen pas op de 2e dag gemaakt zouden worden omdat de score-ringen hier verder uit elkaar liggen, namelijk 20, 16, 10 en 0. Na 2 lange dagen in de bossen stond ik voor het 3e achtereenvolgende jaar weer op het hoogste podium."