v.l.n.r: Ans en Will van der Linden en Catharina Rijkers
v.l.n.r: Ans en Will van der Linden en Catharina Rijkers

Oranjevereniging van start

Algemeen

Sint-Oedenrode - Na een korte vakantiepauze is de Oranjevereniging weer gestart met vergaderen en organiseren van een nieuwe Koningsdag. Er zal in 2017 een aantal veranderingen plaatsvinden die Koningsdag 2017 nieuw elan gaan geven. De organisatie wil een programma presenteren voor jong en oud.

Afscheid van drie bestuursleden
Tijden de jaarlijkse afsluiting heeft de Oranjevereniging afscheid genomen van drie bestuursleden. Eerder dit jaar heeft mevr. Catharina Rijkers al aangegeven de secretarisfunctie niet te kunnen combineren met haar nieuwe baan. Dat was heel spijtig maar nog in dezelfde periode hebben ze deze functie toch opnieuw in kunnen vullen.  Mevrouw Ine Meulman is bereid haar functie over te nemen.
Ook Will en Ans van de Linden zijn gestopt als bestuursleden. Zij hebben samen in soms moeilijke tijden de kar getrokken en gezorgd dat ondanks een moeilijke tijd de Oranjevereniging  bleef bestaan en weer opbloeide. Tijdens deze afscheidsavond waren er voor de dames natuurlijk de gebruikelijke bloemen en werden Will en Ans onderscheidden met de zilveren speld van de Oranjevereniging. Uit hun reactie bleek dat ze daar zeer verguld mee waren. Will en Ans van de Linden hebben wel aangegeven om het team te blijven ondersteunen met de jaarlijkse 4 mei viering.

Oranjevereniging en 4 mei viering
Vanuit de gemeente is aan de Oranjevereniging gevraagd om na het samengaan in Meierijstad jaarlijks de organisatie van de 4 mei herdenking op zich te nemen. Zij zijn hier gaarne toe bereid. Op dit moment is de Oranjevereniging met de gemeente in overleg over de invulling en de financiën die dat met zich meebrengt. Ook was afgelopen 16 september een aantal bestuursleden van de Oranjevereniging aanwezig bij de kranslegging op de begraafplaats bij de Engelse militairen en aan de Corridor bij de kranslegging in het kader van Remember September.