Afbeelding

"Vreemd hoe de fusie tot stand is gekomen"

Algemeen

Sint-Oedenrode - DeMooiRooiKrant heeft de dorpsraadvoorzitters van de drie kleine kernen gevraagd hoe zij aankijken tegen Meierijstad, en wat zij daarvan verwachten. Ad van der Heijden van de dorpsraad in Olland, Frans van den Heuvel van de dorpsraad in Boskant en René Voss van de dorpsraad in Nijnsel zijn aan het woord. 

Ad van der Heijden, Olland

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik het erg vreemd vind hoe de nieuwe gemeente tot stand is gekomen. Ik word wel gevraagd via een referendum over een handelsakkoord met Oekraïne waarvan ik ver af sta en ook niet de volledige betekenis kan overzien. Maar ik word helemaal niet betrokken bij de fusie van mijn eigen gemeente waar ik dagelijks deel van uit maak.

Nu het zover is, heb ik daar een goed gevoel over. Ik denk dat het een kwaliteitsverbetering tot gevolg heeft wat ten goede komt aan de dienstverlening en aan de besluiten. We zullen weliswaar op sommige momenten een iets grotere afstand moeten overbruggen, zowel fysiek als gevoelsmatig, maar uiteindelijk worden we er beter van. Ik kijk dan met name wat er de laatste jaren in Schijndel en Veghel is gebeurd, dan hebben wij in Sint-Oedenrode wel wat kansen laten liggen. Vooral het bouwen in de kleine kernen heeft hier weinig aandacht gehad. Kijkende naar de kleine kernen in de beide andere gemeenten, is daar volop gebouwd en komen wij er met 8 woningen in de laatste 10 jaar wel erg bekaaid vanaf. Met alle gevolgen van dien voor de levensvatbaarheid van de basisschool, de verenigingen maar ook dat van bv de MFA de Loop'r.

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant.