Afbeelding

Recordopbrengst voor Duchenne Heroes

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zaterdag zijn 400 Duchenne Heroes gefinisht bij de Karpendonkse Plas in Eindhoven. In zeven dagen legden zij ruim 700 kilometers en 12.000 hoogtemeters af. Dit alles om geld op te halen voor onderzoek naar Duchenne Spierdystrofie. Met een recordopbrengst van € 1.385.282 was de elfde editie een gigantisch succes!

Ook de Rooise Harold en Carla van Dijk namen deel aan de zware tocht. Zeven dagen geleden gingen 400 mountainbikers van start in het Zuid Duitse Saarland. Een combinatie van loodzware en adembenemende tracks leidde hen via het Mullertal en de Belgische Ardennen naar de nieuwe finishstad Eindhoven. De compleet vernieuwde route is de Heroes goed bevallen: "Een mooie nieuwe route door schitterende natuur met fantastische, zware klimmen en technische afdalingen. Het was weer genieten!´´ aldus Evert Houweling deelnemer Duchenne Heroes.

De echte helden
De Heroes zetten zich in voor één groot doel: hoop op beter voor kinderen met de spierziekte Duchenne. Tijdens het evenement wordt nog eens extra duidelijk hoe belangrijk het is dat er voor onderzoek gefietst wordt. De Heroes worden ieder jaar weer aangemoedigd door Duchenne jongens, die hun leven lang dagelijks de strijd aangaan tegen deze slopende ziekte.

Over Duchenne Heroes
Duchenne Heroes is een zevendaagse mountainbiketocht van 500 of 700 kilometer en wordt in 2017 gereden van 17 t/m 23 september. Dit jaar was Duchenne Heroes voor het eerst uitverkocht. Met ieder jaar circa 400 ingeschreven deelnemers, ruim 100 vrijwilligers en begeleiders is het een groots evenement dat zich bijna elke dag verplaatst en neerstrijkt op verschillende campings. De finale is de emotionele finish in Nederland, waarbij jaarlijks zo'n 3.000 bezoekers de Heroes binnen juichen.


Afbeelding