Afbeelding

Jade Kluijtmans winnaar Masters

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend was TV Bokt in Eindhoven gastheer voor het eindtoernooi van de Districts Masters Oost-Brabant. In het afgelopen toernooiseizoen konden spelers punten verdienen door te spelen in een toernooi in een single-onderdeel zonder leeftijdsbeperking. De 14-jarige Jade Kluijtmans wist zich voor het eindtoernooi te kwalificeren voor de Dames Enkel D, speelsterkte 4.

Vanwege haar rating was Jade als derde geplaatst en daarmee de eerste ronde vrij geloot. In de kwartfinale trof zij de sterke Britt Mennen. De eerste set ging gelijk op, maar omdat Jade op de beslissende momenten de punten binnenhaalde, won zij enigszins geflatteerd met 6-1. De tweede set verliep aanvankelijk hetzelfde en Jade liep uit naar een 3-0 voorsprong. Hierna was het echter Britt die de beslissende punten won en de set met 6-4 naar zich toetrok. De derde set ging geheel gelijk op en de tiebreak moest de beslissing brengen. Nadat beiden hun eerste twee matchpoints niet hadden kunnen verzilveren, was het Jade die de beslissing forceerde: 10-8.
In de halve finale had Jade in de eerste set geen kind aan Hester Wolf en won met 6-1. De tweede set ging gelijk op, maar weer was het Jade die op de beslissende momenten de punten pakte en de set met 6-2.
In de finale nam Jade het op tegen Fleur Verkuijl. De eerste set ging gelijk op, maar uiteindelijk was het Jade die de set met 6-4 won. In de tweede set was het verzet van Fleur gebroken en Jade won moeiteloos met 6-0. Met deze overwinning kroonde Jade zich tot de beste Dames Enkel 4 2016 in Oost-Brabant.