Afbeelding

Stichting voor (H)erkenning van dementie

Algemeen

Sint-Oedenrode - Veel mensen kennen Lesley van der Aa als een fantastische zangeres. Toch doet de 37-jarige Rooise zangeres nog veel meer. Zo is zij als ambassadrice betrokken bij Stichting 2109. Een stichting voor (h)erkenning van dementie, opgericht door Simone den Uijl.

21 September is uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag is ook de Stichting ontstaan. Vandaar de naam 2109. Stichting 2109 heeft een uniek gepatenteerd beeldmerk ontworpen en verwerkt op een sierlijk en traceerbaar speldje die mensen met dementie mogen dragen. Stichting 2109 wil het taboe rondom dementie doorbreken door met dit beeldmerk herkenning en begrip te bevorderen waardoor er beter aangesloten kan worden bij de belevingswereld van mensen met dementie, aldus de stichting op haar website.

Lesley is benaderd om aandacht te vragen voor de stichting. "Omdat ik heb samengewerkt met verschillende bekende Nederlanders is het voor mij makkelijker contact leggen. Zo hebben we Angela Groothuizen weten te strikken om samen met ons een nummer op te nemen voor de stichting. Dat liedje staat onder andere op de website en op Facebook."

Afgelopen 21 september vierde de stichting haar eenjarig bestaan. Samen met erelid Riet werd deze dag (Ook Riet's verjaardag) gevierd. Riet is geboren in 1925 en was één van de eerste bezoekers van dagvoorziening De SteenUijl. De Steenuijl is ook opgericht door Simone en is gevestigd in Son en Breugel.

Riet vierde haar bijzondere verjaardag