Odisco werkt hard en pakt winst

Sint-Oedenrode - Odisco 1 moest het afgelopen zondag thuis opnemen tegen Tuldania 1 uit Esbeek, de ploeg die afgelopen seizoen kampioen was geworden in deze klasse. Maar met 2 overwinningen op rij had Odisco veel vertrouwen en wist de ploeg dat het ook vandaag kans had op de winst.

Odisco begon sterk aan de wedstrijd en Myrthe van Heereveld wist binnen een minuut de 1-0 te maken. Verdedigend stonden de dames goed en dat resulteerde in een 1-4 voorsprong na 13 minuten. Marlon van Heeswijk, Ingrid van Boxtel en Rachel van de Moosdijk waren de doelpuntenmakers. Hierna ging het moeizamer: Odisco kon de vele kansen niet omzetten in doelpunten. Zo kon Tuldania tot 4 minuten voor rust zelfs terugkomen tot 4-3. Maar Lisa Wouters en Myrthe van Heereveld vergrootten de voorsprong weer en zorgden ervoor dat Odisco met 6-3 de rust in ging.

In de rust werd de dames verteld meer vertrouwen en overtuiging in de afmaak te hebben. De wedstrijd was namelijk nog niet gespeeld. De 2e helft begon wederom goed en Meike Leenderts wist in de 3e minuut de 7-3 te maken. Via Marlon van Heeswijk werd het met nog 23 minuten op de klok 8-4. Hierna kreeg Odisco de bal niet meer door de korf en moesten de dames heel hard werken om de wedstrijd binnen te slepen. Tuldania scoorde nog twee keer. De eindstand was 8-6 en pakte Odisco de 3e overwinning op rij.

Odisco won de wedstrijd door heel hard te werken en als team de punten binnen te slepen. Helaas hadden de dames veel moeite het benutten van kansen, waardoor er niet meer dan acht keer gescoord werd. Volgende week speelt Odisco uit tegen Spoordonkse Girls in Spoordonk.