Rhode laat kostbare punten liggen

Heeswijk en Rhode verdelen de punten 1-1

Sint-Oedenrode - Heeswijk en Rhode speelden zondag een aantrekkelijke wedstrijd, beide ploegen hadden misschien kunnen winnen, maar met de puntenverdeling kon iedereen wel vrede hebben.

Rhode ging lekker fel van start en Heeswijk kon in de beginfase nauwelijks aan voetballen toekomen er kwamen ook al wat kleine kansen die niets opleverden. Na zo'n 10 minuten was Heeswijk wel wakker geschud en kwam het aan aanvallen toe. Heeswijk maakte veel gebruik van snelle counters, waarmee de spits werd gezocht, soms direct en soms via de vleugel. Er ontstonden dan ook een paar mogelijkheden, maar die waren er aan de andere kant voor Rhode ook. In de 23e minuut kreeg Heeswijk op eigen helft een vrije trap voor een lichte overtreding, als het er al een was, en deze werd snel genomen en de spits stond plotseling vrij voor goal, 1-0. Daarna kwamen er diverse kansen voor Rhode, maar de keeper van Heeswijk stond zijn mannetje, een kopbal van Mart Krüsemann leek in de kruising te verdwijnen, maar ook die wist hij nog te stoppen.

In de 2e helft veranderde er niet zo veel. Rhode viel aan, creëerde ook kansen via uitgespeelde aanvallen en Heeswijk bleef zich van de counter bedienen. In de 62e minuut kreeg Rhode loon naar werken. Een aanval begon links bij Tim Stewart, deze lanceerde Paul Smeets en zijn voorzet werd door Geert Oerlemans via onderkant lat binnen gekopt, 1-1. In de slotfase kwamen er nog een aantal goede kansen. De eerste was voor Maikel Merks, die twee tegenstanders passeerde, maar zijn schot werd gestopt. In de 84e minuut kwam Rhode goed weg toen een schot uit een moeilijke hoek de paal raakte en tot corner werd verwerkt. Daarna waren de laatste kansen voor Rhode, Tom Willems werd in stelling gebracht door Mike Reniers, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle, vervolgens kwam Joep vd Mortel nog vrij voor goal, maar ook hij kreeg de bal niet lekker op de schoen en schoot maast, Het bleef dus 1-1.

Zondag 2 oktober Rhode - WSC
In de volgende thuiswedstrijd komt er op nieuw een club uit Waalwijk op bezoek. Dit keer is dat WSC. In het jaar dat Rhode 1e klas speelde was WSC ook een van de tegenstanders, voetballend een goede ploeg, maar tot op heden heeft dat nog maar 1 puntje opgeleverd.