KV Nijnsel 1 wint overtuigend

Sint-Oedenrode - De prachtige nazomerdag trok zondag de nodige supporters naar het korfbalveld in Nijnsel. Nijnsel speelde daar tegen ELKV/Zevenbergen 1. Het was alweer enige jaren geleden dat er gestreden werd tegen deze ploeg uit Etten-Leur, met wisselend resultaat. Voor coach René van den Wittenboer was het een nog onbekende tegenstander.

Nijnsel begon de wedstrijd aanvallend zeer goed en kwam snel op voorsprong door een afstandsschot van Myrna Foolen. Er werden veel kansen gecreëerd en de verdediging stond sterk waardoor het thuisteam de nodige ballen wist te onderscheppen. Hierdoor kreeg de ploeg uit West-Brabant maar weinig kansen en stond er na 35 minuten spelen een stand van 8-3 op het scorebord.

Na de rust gingen de dames van Nijnsel het veld op met het oog op de winst, hoewel er met een gat van slechts vijf doelpunten er in het korfbal nog van alles kan gebeuren. Maar de tweede helft gaf hetzelfde beeld. De Nijnselse vrouwen bleven sterk verdedigen en gaven veel druk, waardoor zij slechts één tegendoelpunt moesten incasseren. Hoewel er minder werd gescoord dan in de eerste helft, raakten zij zelf nog wel meerdere malen de korf. Met 13 tegen 4 waren de punten dan ook dik verdiend.