Foto: Henri van Weert
Foto: Henri van Weert

Boskant natuurlijk bekeken

Algemeen

Boskant - Op zondagmorgen 2 oktober 2016 is de 4e en laatste wandeling met gidsen van IVN Rooi in het kader van 4 seizoenen Boskant.

Boskant ligt in een landschappelijk heel bijzonder gebied. Het dorp is omringd door bossen met vooral erg veel populieren. Bovendien liggen er ook veel boomkwekerijen. In de 3 voorafgaande wandelingen in winter, lente en zomer is al veel aandacht besteed aan het bijzondere landschap van Boskant en ook aan de planten en dieren van het gebied. In de 4e wandeling kijken de gidsen ook naar de ondergrond en naar hoe het allemaal zo is ontstaan.

Onder andere dus de vraag waarom juist hier de populieren- en wilgenteelt zich zo kon ontwikkelen en waarom dit gebied zo'n bijzondere flora en fauna heeft. Het is dus niet alleen interessant voor de natuurliefhebbers die de andere seizoenswandelingen hebben meegelopen. Zeker ook voor de Boskanters en anderen die geïnteresseerd zijn in dit bijzondere gebied wordt het een interessante wandeling. De start is 's morgens om 9:00 uur op het Ritaplein in Boskant. Gezien het lopen op gras- en zandwegen zijn laarzen of waterbestendig schoeisel aan te bevelen. De wandeling, die voor iedereen vrij toegankelijk is, duurt tot uiterlijk 12:00 uur. Voor meer informatie zie www.ivnrooi.nl.

Foto: Henri van Weert