Afbeelding

"Ik tel er wel een bietje op"

Algemeen

Sint-Oedenrode - "Het loopt een beetje uit, maar we zijn dan ook op leeftijd he", grapt Martien Vogels. Hij is druk bezig om zijn leeftijdsgenoten richting de Paulusgasthuisjes te dirigeren. Eens in de vijf jaar komen ze samen voor een reünie. Wat dertig jaar geleden begon tijdens de 50-jarigen reünie is inmiddels een vijfjaarlijkse traditie geworden. Tot genoegen van de vaste deelnemers…

Stien is één van hen. Ze woont in Best met haar man Harrie van Kessel. "Ik vind het hartstikke leuk om op deze manier bij elkaar te blijven. Zo kan ik met iedereen even bijbabbelen", antwoordt ze op de vraag wat ze van de reünie vindt. Of ze ook buiten deze bijeenkomst met mensen afspreekt. "Het komt er niet altijd van", zegt ze met een blik die aangeeft dat ze dat jammer vindt.
Ondertussen wordt aanstalten gemaakt om de groepsfoto te maken. Het valt niet mee om de heren en dames geconcentreerd naar de camera te laten kijken. Hier en daar maakt iemand een grapje en soms gaan de gesprekken stiekem door. Van enige 'slijtage' is amper wat te merken. Natuurlijk valt hier en daar een stok of een rollator te bespeuren, maar de meeste 80-jarigen zijn nog aardig fit. Ook Ad Foolen uit Schijndel loopt nog makkelijk rond. Terwijl binnen een film uit 1948 wordt aangezet, nestelt hij zich buiten op een bankje. "De meeste van deze mensen zie ik om de vijf jaar. Ik tel er wel een bietje op. Ik vind het mooi, maar ja er vallen er ook weer enkelen af. Dat hoort erbij. Als ik er over vijf jaar niet meer ben, dan word ik in ieder geval genoemd bij de overledenen. Dan ben ik er toch een beetje bij", lacht de geboren Boskanter.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding