Afbeelding

Fietsendiefstal mislukt dankzij alerte Rooienaar

Politie

Sint-Oedenrode – "Hoeveel fietsen moeten hier voor de deur staan?", vroeg Jos Wijn aan de dames van het VVV toen hij er donderdag aan het begin van de middag binnentrad. 'Drie', kreeg hij als antwoord. Omdat er maar twee stonden, was zijn voorgevoel goed geweest. Hij zag even daarvoor een man wegfietsen en een tweede persoon wegwandelen richting de kerk. Hij ging er achteraan met zijn mountainbike.

Een omstander gaf de tip om achter de Martinuskerk te gaan kijken. Daar zouden vaker busjes staan. Warempel, er stond een grote witte Mercedes bus geparkeerd, met drie mannen en …. een fiets.
"Hier met die fiets!", riep de heldhaftige Rooienaar op dwingende toon. De mannen spraken geen Nederlands, Jos noteerde snel het Poolse kenteken en toen werd de boodschap voor hen extra duidelijk. Snel gaven de mannen de fiets terug en kregen ze nog een les van Wijn. "Dit is niet de manier in dit land!" beet hij hen toe. Meerdere omstanders keken inmiddels toe en de dieven gingen er met de bus vandoor. Jos belde de politie en maakte melding van het voorval. Volgens de politie is er rond dezelfde tijd nog een tweede melding van een gestolen fiets binnengekomen. Wees dus extra alert op uw fiets en op fietsendieven! Ziet u iets verdachts? Bel dan naar 0900-8844.